marți, 8 noiembrie 2011

Nook Tablet, concurenta pentru Amazon Kindle Fire

Lanţul de librării Barnes & Nobles a lansat o nouă generaţie a tabletei sale, Nook. Noul gadget Nook Tablet,  dotat cu sistem de operare Android, se vrea un rival serios al tabletei lansate de retailerul online Amazon, Kindle Fire, având o configuraţie şi un preţ foarte atractive.

Nook Tablet are un procesor îmbunătăţit, de 1 Ghz dual-core, o memorie internă de 1 GB, şi stocare de 16 GB extensibilă prin slot micro-SD. Cu un ecran tactil de tip IPS (la fel ca Apple iPad 2) de 7 inci, tableta va permite 11,5 ore de lectură neîntreruptă la un preţ de 249 dolari (circa 180 de euro), mai mare decât cel de 199 dolari (circa 145 de euro) pentru tableta Amazon Kindle Fire.

Pe lângă autonomia de 11,5 ore pentru citit, cei care doresc să urmărească filme pe gadgetul Barnes & Nobles vor avea 9 ore neînrerupte, iar pentru utilizatorii din Marea Britanie şi Statele Unite serviciul Netflix, de închiriere online a filmelor, va fi instalat în varianta standard.

 


Nook Tablet poate fi pre-comandată online la www.nook.com

Celelalte produse ale firmei au acum reduceri importante de preţuri. Astfel, prima tabletă lansată, Nook Color, este vândută în continuare, la un preţ de 145 de euro, în timp ce e-reader-ul Nook SimpleTouch va fi cu 25% mai rapid şi va avea un preţ de doar 72 de euro.

Produsele Barnes & Nobles se găsesc la vânzare şi în România. Astfel, tableta Nook Color are un preţ de 1.200 de lei în oferta eMAG, iar e-readerul Nook Touch are un preţ de 700 de lei în oferta site-ului elefant.ro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu