miercuri, 9 noiembrie 2011

Asus Transformer Prime, prima tabletă quad-core cu procesor Tegra 3

Asus a lansat noua tabletă Eed Pad Transformer Prime cu noua generaţie de procesoare nVidia Tegra 3. Astfel, Transformer Prime este prima tabletă quad-core din lume, ce promite grafică de trei ori mai rapidă decât chipurile curente Tegra 2, da la un consum mai mic cu 61%.

Transformer Prime are un ecran de 10,1 inchi (1280x800 px), grosime de 8,3 mm şi greutate de 586 grame, a anunţat Asus în cadrul unei conferinţe de presă. Graţie consumului redus al procesorului Tegra 3 la 1,5 Ghz, bateria noii tablete Asus promite 18 ore de autonomie, în cazul în care este conectată la dock-ul mobil, disponibil opţional. Fără acest accesoriu, tableta Transformer Prime oferă 12 ore autonomie, suficient pentru „un zbor trans-oceanic, o sesiune nocturnă de jocuri, privitul la câteva filme în timpul călătoriilor mai lungi sau chiar editare video”, spune Asus.

Chipul Tegra 3, primul CPU ARM Cortex A9 quad-core, oferă mai multă putere de calcul 3D pentru jocuri şi navigare pe internet graţie procesorului grafic GPU 12-core, conform nVidia.

Asus va lansa noua tabletă Transformer Prime cu Android 3.2 Honeycomb până la sfârşitul anului 2011, dar va oferi şi un upgrade la Android 4.0 ICS (Ice Cream Sandwish), „la începutul lunii decembrie”.

Printre alte dotări, tableta Transformer Prime include 1 GB de RAM DDR2, o cameră faţă de 1,2 Mpx şi una de 8 Mpx cu autofocus în spate.

Asus Transformer Prime va costa 499 dolari în versiunea cu 32 GB de memorie şi 599 dolari pentru versiunea cu 64 MB.


Tableta actuală Asus Transformer costă 1.699 lei la eMag.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu