miercuri, 23 noiembrie 2011

5 milioane de descărcări din Nokia Store pentru un dezvoltator român

Dan Matei, unul din dezvoltatorii români cu cel mai mare număr de aplicaţii din Nokia Store a atins performanţa de 5 milioane de descărcări, intrând, astfel, în topul dezvoltatorilor de succes din Nokia Store, a anunţat astăzi Nokia România.

“Nokia Store este o oportunitate de a transforma în venituri pasiunea pe care o am pentru programare. Este şi un loc unde pot fi creativ, limitele fiind date doar de capacitatea mea de a mă gândi la un produs interesant”- a declarat Dan Matei.

“Timpul alocat creării unei aplicaţii depinde de complexitatea ei iar acesta poate dura de la 2 ore la o săptămână, veniturile generate de o aplicaţie nu sunt întotdeauna direct proporţionale cu timpul alocat acesteia” - adaugă Matei.

Dan Matei este dezvoltator din octombrie 2010, când s-a înscris cu aplicaţia Air Painter la concursul global Calling All Innovators. În prezent, Dan are un număr de 39 de aplicaţii publicate în Nokia Store şi cei mai mulţi fani în India. Este absolvent al Universităţii Politehnice Bucureşti - Facultatea de Automatică şi Calculatoare - Calculatoare C4 şi are peste 10 ani experienţă în programare web (flash, html, javascript, css, php/mysql, asp/SQLserver).

Nokia Store generează, în prezent, la nivel global, peste 10 milioane de descărcări pe zi iar un număr de 177 publisheri au depăşit 1 milion de descărcări. Cele mai descărcate aplicaţii în 2011 la nivel global au fost: Facebook Chat, eBuddy Messenger Free, WhatsApp Messenger, High Speed 3D Free si Skype. În România, cele mai descărcate aplicaţii, în octombrie, au fost: Yahoo!_Msg_JAVA_APP, AdventureOfTed, Talking Cat Lite, Cars şi Force_AD.

Smartphone-urile cele cele mai folosite, în 2011, pentru descărcarea de conţinut din Nokia Store au fost: Nokia N8 şi Nokia 5800 XpressMusic.

Nokia Store este magazinul Nokia care oferă utilizatorilor conţinut mobil şi aplicaţii ale unora dintre cei mai cunoscuţi dezvoltatori şi editori. La nivel global, posesorii de terminale Nokia – din peste 180 de ţări au acces la Nokia Store de pe 154 de modele Nokia, în 32 de limbi. Nokia (Ovi) Store a fost lansat în luna mai 2009.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu