marți, 30 octombrie 2012

Microsoft a lansat oficial Windows Phone 8


Ieri a fost o zi importantă pentru Microsoft, pentru că a lansat oficial noua versiune a sistemului de operare Windows Phone 8, în cadrul unui eveniment special, prezentat în detaliu de Joe Belfiore. Vezi ce aduce nou pe piaţă sistemul WP8.

Noul OS a fost realizat pe facilităţile definitorii ale WP7 şi adaugă o gamă nouă şi unică de funcţionalităţi. Unul dintre primele lucruri interesante este noul lockscreen, ce poate arăta poze şi notificări din Facebook, dar şi din alte aplicaţii dacă dezvoltatorii vor implementa această funcţie în programele lor.

Pentru că vorbeam de aplicaţii, Belfiore a remarcat un lucru important: 46 din top 50 aplicaţii de pe alte platforme sunt şi pe Windows Phone 8, şi multe vor mai veni încă. Printre acestea se află jocuri şi aplicaţii populare, precum Pandora, ce oferă şi un an de streaming audio pe WP8, fără publicitate.

Windows Phone 8 introduce Data Sense, o modalitate de a economisi cantitatea limitată de date a abonamentului. Practic aceasta ţine evidenţa cât „internet” foloseşte fiecare aplicaţie dar şi comprimă paginile web din browser (similar cu Opera Mini şi Nokia Xpress Browser). Data Sense te ajută de asemenea să găseşti cel mai apropiat Wi-Fi când te apropii de consumarea traficului inclus în abonament.

Kids Corner este o facilitate foarte interesantă şi utilă introdusă de Windows Phone 8, fiind prezentată la eveniment de actriţa Jessica Alba. Telefoanele cu acest sistem de operare îţi permit să alegi aplicaţiile şi jocurile pe care copii le pot accesa fără grija că aceştia vor intra în agenda personală, în mesaje sau în alte zone cu informaţii sensibile.

Windows Phone 8 aduce și interfața în limba română pentru acest sistem de operare. Meniurile sunt traduse și în tastatură avem suport pentru diacritice, plus un corector automat de ortografie.

Vorbind despre „killer hardware”, Steve Ballmer a prezentat noile telefoane cu Windows Phone 8 de la Nokia, Samsung şi HTC. Nokia Lumia 822 are un preţ de pornire de 49 dolari iar HTC 8X costă de la 199 dolari. Nokia Lumia 810 va fi disponibil de la 99 dolari iar din noiembrie ajunge şi Nokia Lumia 920 - vârful gamei. Samsung Ativ va fi lansat în decembrie.

VIDEO: Lansarea Windows Phone 8


VIDEO: Belifore explică Windows Phone 8

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu