vineri, 18 mai 2012

Digi Oriunde, serviciul RCS & RDS pentru convorbiri gratuite si nelimitate

RCS&RDS va lansa curând un serviciu care, prin intermediul unei aplicaţii gratuite, va permite oricărui utilizator convorbiri nelimitate prin Internet (VoIP), către orice destinaţie.

“Vom lansa un nou serviciu care se cheamă Digi Oriunde, prin care vrem să oferim tuturor utilizatorilor de telefonie mobilă o aplicaţie care permite convorbiri VoIP, deci convorbiri peste reţele IP nelimitate către orice utilizator nu doar pentru clienţii proprii”, a declarat joi Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS. „Această aplicaţie va fi disponibilă pentru descărcare gratuită pentru versiuni de terminale cu Android, iOS  sau Windows Mobile/Phone. Orice utilizator indiferent de reţeaua în care se află, dacă are acces la internet pe smartphone, poate comunica gratuit şi nelimitat cu orice utilizator al aplicaţiei noastre.”

"Suplimentar utilizatorilor noştri le oferim posibilitatea ca folosind aceaşi cont de client pe care-l au pentru telefonia mobilă să sune folosind acelaşi plan tarifar către orice destinaţie. De exemplu dacă sunt în roaming şi au acces la internet WiFi pot suna folosind acelaşi număr de telefon prin VoIP şi beneficia de tarife locale. Cred că e un avantaj important şi prin care reuşim să apropiem comunicarea chiar şi în roaming având în vedere că vocea va fi doar un serviciu adiţional datelor fixe sau mobile în viitor", a declarat Valentin Popoviciu, în cadrul evenimentului Ziua Comunicaţiilor 2012.

Cum se va diferenţia noul serviciu de alte servicii VoIP, precum Skype:
"Exista o mare deosebire între un serviciu de tip Skype şi Digi Oriunde. Mai clar, în cazul Digi Oriunde, nu este necesar ca ambii parteneri de discuţie să aibă instalată o aplicaţie pe telefon sau pe smartphone pentru iniţierea apelului. Digi Oriunde presupune instalarea unei singure aplicaţii, doar de către cel care doreşte să iniţieze apelul către orice destinaţie. Cel apelat poate fi oriunde, în ţară sau în afara ei şi va fi apelat direct pe telefonul său (indiferent cât de performant este acesta), fără să aibă nevoie la rându-i de aplicaţia similară", a explicat pentru HotNews.ro Cristina Nicoară, specialist PR în cadrul RCS&RDS.

"În afară de faptul că pot apela pe oricine, direct pe telefonul lui, indiferent de locul în care se află, fără a-i cere să deţină la rându-i aplicaţia mea, am avantajul că vorbesc la tarifele de care dispun pentru abonamentul meu de telefonie mobilă. Adică pot vorbi nelimitat gratuit în reţeaua Digi şi cu tarife de 3 cenţi (dacă am abonament de 2 euro) sau 5 cenţi (dacă am abonament de 1 euro) în restul reţelelor mobile naţionale. Digi Oriunde ca serviciu nu mă costă, este gratuit. Plătesc doar apelurile în afara reţelei. Iar convorbirile sunt ieftine, au tarife de telefonie, nu de serviciu VoIP. În plus, dacă nu mă aflu în ţară, folosind această extensie a serviciului de telefonie, pot să vorbesc la tarifele din ţara, fiind tarifat ca şi cum m-aş afla în ţară. Deci mai ieftin decât dacă aş utiliza roaming-ul. Situaţia este valabilă atât pentru reţeaua proprie, cât şi pentru alte reţele naţionale.  Şi mai mult de atât: daca mă aflu într-o zonă în care nu am acoperire Digi Mobil, pot utiliza serviciul ca să sun unde doresc", a precizat Cristina Nicoară.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu