marți, 20 noiembrie 2012

Samsung Galaxy S 4: display 4,99 inch Full HD, cameră de 13 MP şi procesor quad-core la 2 Ghz


Zvonurile despre Samsung Galaxy S IV încep să se adune: se pare că va avea un ecran de 4,99 inch Super AMOLED Full HD 1080p, un chipset Exynos 5450 (cu CPU quad-core Cortex-A15) şi o cameră principală de 13 MP.

Sună destul de plauzibil, mai ales că existau zvonuri că Galaxy Note II va avea o cameră de 13 MP dar în final Samsung a mers pe varianta veche de 8 MP pentru că Sony nu a putut livra suficienţi senzori (şi avea o înţelegere cu LG pentru Optimus G), scrie gsmarena. Plus, Samsung nu poate avea trei generaţii consecutive de Galaxy S cu aceeaşi cameră, nu-i aşa?

O nouă sursă coreeană vorbeşte despre un nou ecran de 4,99 inch 1080p Supe AMOLED pe care Samsung cică îl va prezenta la CES, în ianuarie, şi deja este în producţie. Acelaşi zvon vine dintr-o a doua sursă, care îl confirmă, dar fără alte detalii.

Ecranul este fără „Plus” din denumirea Super AMOLED, sugerând că vorbim despre un display PenTile. Însă probabil nu se va vedea o diferenţă prea mare având în vedere densitate foarte mare a pixelilor, de 441 ppi.

Un alt zvon în reprezintă chipsetul Exynos 5450 - versiunea quad-core a lui 5250 de pe tableta Nexus 10. Suntem însă sceptici că patru nuclee A15 la 2 GHz vor fi puse pe noul Samsung Galaxy S4 având în vedere consumul de energie al acestora şi deocamdată nu există vreo inovaţie în domeniul bateriilor care să ne facă să uităm de acest aspect.
Aşteptăm cu interes dacă Samsung va lansa noul display FULL HD Super AMOLED la CES şi dacă restul detaliilor tehnice se vor confirma.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu