marți, 8 ianuarie 2013

Sony Xperia Z şi Xperia ZL - dezvăluite oficial


Sony a prezentat noul său vârf al gamei de smartphone-uri cu Android. Xperia Z are un ecran de 5 inch FULL HD, procesor quad-core, cameră de 13 MP şi conectivitate 4G LTE. Versiunea Xperia ZL are configuraţie similară, cu design uşor diferit.

Xperia Z, ce vine după Xperia T, este creditat „cel mai bun smartphone premium al Sony”. Ecranul LED-backlit FULL HD 1080p „Reality” măsoară 5 inch şi este echipat şi cu tehnologia Mobile BRAVIA Engine 2 pentru mai multă luminozitate şi claritate.

Dezvăluit la CES 2013 (Consumer Electronics Show), în Las Vegas, Xperia Z a fost dotat cu materiale premium şi design „OmniBalance”, incluzând muchii rotunjite şi suprafeţe uşor reflexive pe margini. Având o grosime de doar 7,9 mm, noul smartphone Sony Xperia Z a fost proiectat să reziste la zgârieturi, praf şi apă.

Sub carcasă, Sony Xperia Z are un procesor Snapdragon S4 quad-core la 1,5 Ghz şi 2 GB de RAM. Mai mult, dispozitivul oferă şi conectivitate 4G LTE pentru viteze mari la internet.

Pentru că au fost mai multe voci care s-au plâns de bateria lui Xperia T, Sony a inclus pe Xperia Z tehnologia „Battery Stamina Mode” ce primite îmbunătăţirea timpului de stand-by de 4 ori (conform testelor interne Sony) prin oprirea automată a aplicaţiilor care folosesc mult bateria atunci când ecranul este stins (în background).

Camera de 13 MP are un senzor Exmor RS cu funcţie HDR. Astfel, utilizatorii pot face fotografii mai clare în orice condiţii. Xperia Z are şi o cameră secundară de 2,1 MP capabilă de video 1080p.

Disponibil în mov, negru şi alb, Xperia Z va fi disponibil pe piaţă în primul trimestru din 2013, alături de Xperia ZL, ce oferă caracteristici similare (fără certificare IP57), dar cu design uşor diferit şi, probabil, la un preţ mai redus.

Noile Sony Xperia  Z şi ZL au sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean, cu promisiunea că vor putea fi upgradate la Android 4.2, la scurt timp după lansare.

VIDEO: Sony Xperia Z

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu