luni, 7 ianuarie 2013

NVIDIA a prezentat oficial procesorul quad-core Tegra 4

NVIDIA a anunţat viitoarea generaţie de procesoare pentru dispozitivele mobile, NVIDIA Tegra 4. Cunoscut sub numele de cod „Wayne”, Tegra 4 se autoproclamă cel mai rapid procesor mobil de pe piaţă.

Tegra 4 foloseşte 4 nuclee ARM Cortex-A15 plus un al cincilea core, ajuns la a doua generaţie, pentru economia de energie, similar cipului Tegra 3. Performanţele acestui CPU sunt, conform producătorului, de 2,6 ori mai mari decât la Tegra 3. Noul Tegra 4 include 72 nuclee GPU despre care NVIDIA afirmă că este de 6 ori mai rapid decât Tegra 3. Mai mult, pe lângă faptul că noul Tegra 4 rulează mai rapid aplicaţii şi jocuri, noul chip va putea afişa conţinut 4K (rezoluție de până la 4096x3072 px), o premieră pentru un procesor mobil.

Tegra 4 include şi o funcţie numită Computational Photography Architecture ce reduce semnificativ timpul pentru funcţionalităţi tipice camerei foto, precum HDR, ce necesită capturarea mai multor imagini într-o succesiune rapidă.

Tegra 4 vine pe piaţă şi cu suport pentru conectivitate 4G LTE, însă doar opţional, printr-un cip suplimentar.

Generaţia anterioară Tegra 3 este cunoscută pentru performanţe slabe în ceea ce priveşte bateria. Cu Tegra 4, NVIDIA promite ca noul chip să consume cu până la 45% mai puţin decât Tegra 3 şi să ofere până la 14 ore de playback video HD pe telefoane.

Deocamdată nu au fost anunţate dispozitive cu acest nou procesor, dar cu siguranţă acestea vor fi prezentate la CES 2013.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu