joi, 21 iunie 2012

Preview: Windows Phone 8, veşti bune şi rele

Microsoft a prezentat primele detalii despre viitoarea versiune a sistemului de operare Windows Phone, anumite Windows Phone 8, dar şi upgradul actualei versiuni, ce îşi va încheia stagiul la versiunea 7.8. Citeşte mai departe ce aduce nou WP8 şi dacă merită să cumperi ACUM un telefon cu Windows.

Oficial anunţat în San Francisco, „Windows Phone 8 este cel mai avansat OS mobil al Microsoft creat vreodată şi va ajunge pe telefoanele noi mai târziu în acest an”, a anunţat compania americană.

Multe dintre noile capabilităţi ale Windows Phone 8 vin dintr-o sursă suprinzătoare: Windows, cel mai de succes sistem de operare din lume şi unul utilizat de miliarde de oameni. Da, Windows Phone 8 are la bază aceleaşi tehnologii ce pun în mişcare Windows 8. Drept rezultat, WP8 va oferi consumatorilor şi dezvoltatorilor un val de noi facilităţi.

Astăzi, Microsoft oferă un preview al platformei Windows Phone 8.

Windows 8, noul sistem de operare al Microsoft pentru PC-uri şi tablete, seamănă destul de mult cu Windows Phone. Odată cu Windows Phone 8, similitudinile sunt mai accentuate, sistem de operare pentru smartphone având aceleaşi tehnologii pentru reţea, siguranţă, media şi browsing, precum şi un sistem de fişiere comun. Asta înseamnă performanţe mai bune, mai multe facilităţi şi noi oportunităţi pentru dezvoltatorii de aplicaţii şi hardware.

Cu ce vine nou Windows Phone 8:
- suport pentru procesoare multi-core
- rezoluţii ale ecranului mai mari, inclusiv HD
- stocare mai flexibilă, cu suport microSD
- suport NFC
- Internet Explorer 10, ce promite viteză mai mare, siguranţă mai bună şi sisteme anti-phising
- Wallet, pentru plăţi electronice cu telefonul
- o mai bună integrare a hărţilor şi navigaţiei GPS, având Nokia Maps integrat în Windows Phone 8
- aplicaţii şi jocuri mai multe şi mai bune


Ce mai promite Microsoft:
- WP 8 va avea peste 50 de limbi suportate, deci sunt şanse să vedem şi limba română
- update-urile de soft vor fi trimise wireless
- dispozitivele cu WP 8 vor fi suportate timp de cel puţin 18 luni de la lansare


Se remarcă de asemenea un nou „Start”, ce pune în valoare mai bine tile-urile live.


Video: Windows Phone 8 Preview


Windows Phone .... 7.8
Noul ecran Start este atât de util şi emblematic pentru Windows Phone aşa că Microsoft a decis că toţi trebuie să se bucure de el. Astfel, posesorii de terminale Windows Phone 7 vor putea face update de software după lansarea Windows Phone 8. Mai exact, dacă ai un telefon Windows Phone 7.5, Microsoft va lansa un update cu noul Start de pe Windows Phone 8. Acest update se va numi „Windows Phone 7.8”.

Deci, dacă ai acum un Windows Phone 7, nu vei primi Windows Phone 8, ci doar un update cu noul Start. WP8 va fi lansat odată cu noile telefoane din toamnă-iarnă pentru că „este o schimbare completă de tehnologie şi nu va rula pe hartware-ul existent”, conform producătorului. Dacă vrei să cumperi acum un telefon cu Windows Phone, sfatul nostru este să mai aştepţi câteva luni.

Windows Phone 8 va rula pe dispozitive de la Nokia, Huawei, Samsung şi HTC, toate cu noua generaţie de chip-uri Qualcomm, a anunţat Microsoft, dar nu este exclus ca până la toamnă să mai coopteze şi alţi producători de hardware.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu