joi, 28 iunie 2012

Galaxy Nexus şi Nexus S, primele telefoane ce primesc Android 4.1 Jelly Bean

Următoarea versiune majoră de Android este aici. Purtând numele Jelly Bean, Android 4.1 vine cu suficiente noi facilităţi şi îmbunătăţiri de performanţă, iar primele telefoane ce primesc noua versiune sunt Galaxy Nexus şi Nexus S.

Project Butter
În primul rând, Android 4.1 Jelly Bean înseamnă mai multă performanţă. Mai exact, interfaţa grafică are un timp mai bun de răspuns şi mai puţin lag pentru întreg sistemul. Google a creat un întreg proiect cu nume de cod Butter pentru îmbunătăţirea performanţelor sistemului Android.

Primul lucru pe care l-a făcut în Android 4.1 a fost stabilirea vsync a ecranului la valoarea constantă de 60 frameuri pe secundă, ceea ce a condus la o interfaţă mai lină. Google a demonstrat acest lucru cu două Galaxy Nexus, unul rulând Android 4.0 Ice Cream Sandwish şi unul rulând noul sistem Android 4.1 Jelly Bean.



Tastatura şi dictarea textului
Tastatura în Android 4.1 a fost de asemenea îmbunătăţită, având o mai bună predicţie a textului şi un dicţionar mai extins. Deocamdată pentru engleză, dar Google a promis că vor urma şi alte limbi.

De remarcat că Voice Typing (funcţia de dictare) este acum disponibilă şi offline în Android 4.1 Asta înseamnă că nu mai este nevoie de conexiune la internet pentru recunoaşterea textului dictat.

Camera
Să faci poze cu Android 4.1 a devenit mai intuitiv acum. Jelly Bean aduce o interfaţă îmbunătăţită a aplicaţii pentru Camera foto/video, precum şi pentru galerie. Acum se pot şterge mai uşor pozele printr-un simplu swipe de pe ecran.

Notificările
Bara de notificări a primit o serie de modificări importante. Acum arată un ceas mai proeminent şi permite ca anumite notificări să fie extinse şi astfel să ofere mai multe informaţii, ne mai fiind nevoie de deschiderea aplicaţiei corespunzătoare.

Google Search
Bara de căutare Google a fost de asemenea modificată iar comenzile vocale suportă şi limbajul natural - devine un concurent serios pentru Siri de pe iOS. În Android 4.1 când iniţiezi o căutare primeşte un „cartonaş” cu design minimalist şi informaţiile solicitate iar pentru mai multe detalii îţi arată o listă cu rezultatele de pe Google.

Android 4.1 Jelly Bean va fi disponibil din luna iulie 2012, iar primele dispozitive ce primesc updateul sunt Galaxy Nexus, Nexus S şi tableta Motorola Xoom.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu