luni, 27 februarie 2012

Orange lansează un smartphone Android cu tehnologie Intel

Orange a anunţat astăzi, în cadrul Mobile World Congress (MWC) de la Barcelona, lansarea unui nou smartphone de înaltă performanţă, prevăzut cu tehnologie Intel ce oferă cele mai noi caracteristici şi experienţe de divertisment. Lansarea oficială va avea loc în vară în Europa şi, pentru început, telefonul va fi disponibil clienţilor din Marea Britanie şi Franţa. În final ar putea ajunge şi în România.

Orange îşi extinde portofoliul de terminale proprii cu ajutorul unui nou partener mobil, Intel, lider de talie mondială în tehnologia procesoarelor cu siliciu şi în inovaţia tehnicii de calcul.

În momentul lansării, smartphone-ul Orange va funcţiona cu platforma Android 2.3 Gingerbread de la Google, care urmează să fie înlocuită curând de Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Noul smartphone Orange se bazează pe modelul de referinţă Intel pentru acest tip de aparate, este prevăzut cu procesorul Intel Atom Z2460 şi suportă o tehnologie HSPA+ cu platforma Intel XMM 6260. Împreună, aceste soluţii Intel oferă performanţă de vârf şi eficienţă energetică, facilitând în acelaşi timp navigarea rapidă şi cea mai bună experienţă pentru utilizatori. De asemenea, funcţia video de înaltă definiţie (HD) va permite o ofertă de divertisment bogată împreună cu funcţia de voce HD pe mobil pentru o calitate audio remarcabilă. Telefonul este dotat şi cu o cameră care poate face 10 fotografii în mai puţin de o secundă, la o calitate de 8 MP.

Anunţul de astăzi se bazează pe relaţia strânsă şi de lungă durată dintre Orange şi Intel la nivelul portofoliului de PC şi tablete, iar Orange continuă să susţină activitatea Intel privind inovaţia şi dezvoltarea în domeniul platformelor convergente.

Smartphone-ul Orange cu procesor Intel va fi construit de Gigabyte.

Orange vrea să lanseze smartphone-ul Intel pe mai multe pieţe ale grupului, inclusiv cele emergente, însă doar după ce va avea succes în Franţa şi Marea Britanie, a declarat vicepreşedintele Yves Maitre, adăugând că modelul este cerut insistent de diviziile din ţări ca Spania, Polonia şi România.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu