marți, 14 februarie 2012

Vodafone România face un parteneriat strategic cu Huawei

Vodafone anunţă lansarea unui parteneriat strategic cu Huawei pentru servicii de management aplicat, în zona de Tehnologie. Potrivit parteneriatului, încheiat pe 5 ani, Huawei va prelua managementul operaţiunilor de teren pentru reţeaua Vodafone, printre care se numără mentenanţa şi construcţia de site-uri, precum şi activităţile preventive de infrastructură. Aproximativ 70 de specialişti ai Vodafone România se vor alătura companiei Huawei, ca parte a echipei dedicate care va prelua activităţile menţionate.

„Vodafone a fost recunoscută ca fiind cea mai performantă reţea din România în urma mai multor măsurători efectuate în ultima perioadă, iar prioritatea noastră este să rămânem lideri în calitatea reţelei. Prin acest parteneriat strategic, ne asociem cu un colaborator de încredere pentru managementul operaţiunilor de teren, pentru a ne putea concentra şi mai mult pe următoarele etape de inovaţie tehnologică a reţelei, ce ne vor permite să lansăm noi servicii relevante pentru clienţii noştri”, a spus Inaki Berroeta, Preşedinte şi CEO Vodafone România.

„Huawei a fost furnizorul de servicii şi echipamente al Vodafone România în proiecte importante precum lansarea reţelei 3G UMTS în banda 900 MHz, care a adus românilor acces la Internet mobil de mare viteză în toată ţara, sau implementarea reţelei All IP. În continuare, ne dorim să atingem nivele superioare de performanţă a reţelei şi să ne optimizăm eficienţa operaţională”, a spus Babak Fouladi, CTO Vodafone România.

„Vodafone şi Huawei împărtăşesc aceeaşi valoare, de a pune clientul în centrul a tot ceea ce fac. Suntem convinşi că acest parteneriat strategic va întări şi mai mult colaborarea noastră în România”, a spus Jeff Wang, Huawei Country Manager.

Selecţia Huawei a fost precedată de un proces laborios de evaluare a capabilităţilor companiei, care a inclus indicatorii de mediu, de siguranţă, strategia de dezvoltare, sistemul de management şi de control al calităţii, capabilităţile de project management şi responsabilitatea socială.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu