marți, 7 februarie 2012

TEST: Ce telefoane rezistă cel mai bine la frig, până la -40 grade Celsius?

Anumiţi producători de smartphone-uri nu permit dispozitivelor lor să fie utilizate într-un mediu cu temperaturi foarte scăzute în timp ce alţii garantează funcţionarea perfectă chiar şi la -20 grade Celsius. Vezi ce telefoane rezistă cel mai bine la frig!

Conform Apple, telefoanele sale iPhone pot fi folosite doar la temperaturi între 0 şi 35 grade Celsius. Cu alte cuvinte, un utilizator de iPhone ce scoate telefonul din buzunar pe timp de iarnă o face pe propriul risc. Dacă telefonul se defectează, compania Apple spune că nu poate fi făcută responsabilă şi această situaţie nu este acoperită de garanţia telefonului.

HTC şi Nokia nu au specificate temperaturile de funcţionare în manualele telefoanelor sale, nici pe website. Samsung, pe de altă parte, garantează că telefoanele sale funcţionează la temperaturi între -20 grade şi 50 grade Celsius.

PCWorld Finlanda a decis să testeze dacă afirmaţiile producătorilor cu privire la temperaturile de utilizare a telefoanelor sunt reale. Au fost selectate 15 telefoane cele mai vândute în Finlanda şi încă trei pentru comparaţie şi au fost duse la un Centru Tehnic de Cercetare din Finlanda, în „Camera Meteo”. Temperatura iniţială a fost stabilită la 0 grade Celsius. De aici, a început să fie scăzută în paşi de cinci grade până când cel mai rezistent dispozitiv a cedat şi s-a oprit din funcţionare.

Primul care a cedat a fost iPhone 4S al companiei Apple. La 0 grade totul a fost ok, însă la -5 grade iPhone 4S şi Nokia N9 au arătat primele simptome: iPhone-ul a raportat „sim card error” şi N9 a spus că bateria este aproape goală. Coborând temperatura până la -10 grade Celsius dispozitivul iPhone 4S a anunţat bateria descărcată şi s-a închis.

Toate smartphone-urile cu display LCD au avut dificultăţi când temperatura a scăzut şi mai mult. Ecranele AMOLED s-au dovedit ceva mai rezistente la frig.

Mai multe detalii vedeţi în infograficul de mai jos:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu