luni, 2 iunie 2014

Samsung renunţă la Android - noul Samsung Z are Tizen OS

Samsung a anunţat primul smartphone cu Tizen OS, noul său sistem de operare la care lucrează de  mai mulţi ani, şi cu care vrea să fie o alternativă viabilă la Android. Samsung Z este un smartphone premium, ce promite multe.

Samsung Z are un ecran SuperAMOLED de 4,9 inch cu rezulţie 1280x720, procesor quad-core la 2,3 Ghz, 2 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă pentru stocare, cu posibilitate de extindere printr-un card microSD. Camera principală are 8 MP iar cea secundară are 2 MP.

Pe partea de conectivitate, Samsung Z este compatibil 4G LTE, are NFC, senzor IR, baterie de 2.600 mAh.

Sistemul de operare Tizen a ajuns la versiunea 2.2.1.

Samsung Z are şi senzor de amprentă integrat în butonul Home, la fel ca Galaxy S5, precum şi senzor pentru  monitozarea pulsului inimii, amplasat pe spate, sub camera foto.

Nu se ştiu prea multe despre sistemul de operare Tizen, dar Samsung promite performanţe rapide, multi-tasking rapid şi o experienţă de browsing pe net de înaltă calitate. Interfaţa lui Z pare similară lui Galaxy S5.

Noul Samsung Z va fi lansat iniţial în Rusia, în trimestrul al treilea al acestui an, după care va ajunge şi pe alte pieţe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu