marți, 24 iunie 2014

Nokia X2, un nou smartphone ieftin cu Android

Nokia a lansat noul X2, un terminat evoluţionar faţă de originalul Nokia X. Noul smartphone vine cu specificaţii mai bune, inclusiv un ecran mai mare, de tip ClearBlack, totul la un preţ de sub 100 euro.

Nokia X2 are 4,3 inch, dar rezoluţia este tot 800x480px, rezultând o densitate de 217 ppi. Chipsetul este Qualcomm Snapdragon 200, cu procesor dual-core Cortex-A7 la 1,2 Ghz şi 1 GB de memorie RAM. Pentru stocare avem la dispoziţie 4 GB, cu posibilitate de extindere printr-un card microSD de până la 32 GB.

Se remarcă apariţia botonului Home în dreapta celui Back, pentru o mai uşoară întoarcere la ecranul principal. Nokia X are doar butonul Back, iar pentru Home se apăsa lung pe Back.

Bateria lui Nokia X2 a primit un plus de 300 mAh, având un total de 1.800 mAh, promiţând 4 ore de navigare pe internet folosind conexiune de date de la operatorul telecom, sau 10 ore în convorbiri 2G/12 ore în convorbiri 3G.

Nokia X2 măsoară 121.7 x 68.3 x 11.1mm şi cântăreşte 150 grame – destul de gros şi destul de greu pentru un terminal cu specificaţii modeste şi baterie slabă. În grosimea de 11,1 mm puteau băga cu siguranţă o baterie de capacitate mult mai mare.

Pe partea de conectivitate avem Wi-Fi, bluetooth, dual SIM cu dual stand-by, A-GPS. Camera principală are 5 MP, autofocus şi flash LED, iar în faţă avem o cameră secundară VGA, „perfectă” pentru selfie şi apeluri video pe Skype, sau alte reţele de socializare.

În ceea ce priveşte software-ul, Nokia X2 are la bază sistemul de operare Android (4.3?), dar într-o versiune modificată, fără serviciile Google, care au fost înlocuite de serviciile Microsoft şi Nokia, precum HERE pentru navigaţie.

Nokia X2 va costa de la 99 euro şi va fi disponibil în mai multe culori glossy.

VIDEO: Nokia X2 hands-on

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu