Apple a prezentat de asemenea şi o nouă versiune a sistemului de operare pentru Mac-uri OS X, botezată Yosemite. Aceasta va putea interacţiona cu iOS 8 printr-o funcţie numită Hand-off. O extensie a funcţiei AirDrop, aceasta permite dispozitivelor iOS 8 să partajeze numeroase facilităţi şi date cu OS X, inclusiv apeluri telefonice, mesaje tip SMS, fisiere, etc.
Apple a anunţat şi iCloud Drive, un sistem de stocare disponibil şi pe iOS. Acesta va fi integrat puternic în sistemul de operare şi cu siguranţă va deveni un concurent serios pentru servicii precum DropBox. iCloud Drive permite stocarea şi sincronizarea aplicaţiilor pe toate dispozitivele.
Apple permite de asemenea folosirea tastaturilor „third-party”, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea schimba tastatura implicită cu cea de la SwiftKey sau Swype, de exemplu.
Pentru a contracara Samsung şi a lor integrare pe seria Galaxy a diverselor facilităţi şi monitorizări a sănătăţii, Apple introduce odată cu iOS 8 suita HealthKit, ce adună toate datele colectate de la diverse aplicaţii şi accesorii. Apple a făcut parteneriate cu diverse companii, precum Nike sau clinica Mayo pentru a oferi servicii şi sfaturi medicale clienţilor Apple.
Apple iMessage a primi noi îmbunătăţiri în iOS 8. Aplicaţia este acum un competitor mai puternic pentru WhatsApp, de exemplu, permiţând trimirea directă a unor mesaje audio sau video.
Aplicaţia Photos a primit un nou aspect şi funcţii de editare a imaginilor, aşa cum oferă de ceva timp şi Google pe Android. Însă editarea este destul de limitată, fără funcţii avansate ca pe Android, precum HDR.
Apple a oferit numeroase facilităţi şi dezvoltatorilor, inclusiv un nou limbaj de programare.
Apple iOS 8 este disponibil deja dezvoltatorilor în versiune beta, dar din toamnă această versiune va fi „împinsă” către toate terminalele iPhone (4S, 5, 5S) şi iPad (de la iPad 2 inclusiv, în sus). iPod Touch 5 va fi singurul terminal din această gamă ce va primi iOS 8.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu