miercuri, 12 decembrie 2012

Plata prin SMS a biletelor pentru transportul în comun se extinde şi în Iaşi

RATP Iaşi vine în sprijinul călătorilor cu un nou serviciu destinat achiziţionării călătoriilor.  Un SMS trimis de pe telefonul mobil la numărul scurt 7494 poate asigura o călătorie sau un abonament de o zi pe traseele RATP Iaşi. Serviciul este disponibil non-stop şi oferă o cale simplă şi eficientă în asigurarea călătoriei.

Pentru o călătorie simplă, se trimite de pe telefonul mobil un SMS cu numărul traseului la 7494. Valabilitatea călătoriei prin SMS este de o oră iar tariful de 0.37 EURO+TVA.

Pentru simplificarea modalităţii de achiziţionare a biletelor de călătorie prin SMS, RATP Iaşi anunţă că pentru traseele 30b, 41b şi 43c, călătorii pot introduce numerele de traseu simple, respectiv 30, 41 şi 43.

Pentru un abonament valabil o zi pe toate traseele RATP, se trimite de pe telefonul mobil un SMS cu litera A la numărul 7494. Abonamentul este valabil pentru ziua în curs, până la ora 24.00. Tariful unui SMS pentru un abonament de o zi este de 1.21 EURO+TVA.

Achiziţionarea călătoriilor prin SMS se face înainte de urcarea în mijlocul de transport.

Numărul scurt de telefon 7494 este valabil în acest moment în reţelele de telefonie ORANGE şi VODAFONE.
     
Cum funcţionează:
După trimiterea mesajului către numărul 7494, călătorul va primi înapoi un SMS cu un cod de confimare care va fi arătat controlorului. De asemenea, în momentul efectuării controlului, călătorul va mai primi un SMS de verificare, care va trebui prezentat controlorului. Refuzul de a prezenta codul de control şi SMS-ul de verificare se consideră contravenţie şi se sancţionează conform reglementarilor în vigoare.

Înainte de folosirea acestui serviciu puteţi consulta regulamentul publicat pe adresa de internet: http://sms.ratp-iasi.ro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu