joi, 13 decembrie 2012

Google Maps, disponibilă acum pentru iPhone 5

Oameni din toată lumea au cerut Google Maps pentru iPhone 5 pentru că aplicaţia făcută de Apple este foarte foarte proastă. Ei bine, de astăzi, Google Maps este disponibilă în Apple App Store, gratuit.

Apple a încetat să mai folosească serviciile de hărţi Google (Maps) în iOS 6 şi s-a îndreptat către alţi furnizori. Noua aplicaţie Maps introdusă de Apple în sistemul său de operare include facilităţi interesante, precum navigaţie ghidată şi hărţi vectoriale, dar acoperirea nu este deloc grozavă. Sunt multe ţări cu baza de date incompletă  pentru străzi şi puncte de interes, multe greşeli, acurateţe slabă la geo-poziţionare, hărţi vechi şi chiar spaţii goale. Chiar şi Apple a admis că aplicaţia sa nu este suficient de bună şi a sfătuit utilizatorii să utilizeze alte produse, ale concurenţei.

După câteva luni de aşteptare, Google a introdus în magazinul de aplicaţii Apple noul Google Maps pentru iPhone. Aceasta necesită iOS 5.1 şi nu este deocamdată optimizată pentru iPad. Google Maps pentru iPhone are toate facilităţile vechii aplicaţii dar şi multe noutăţi: integrare cu Google Accounts, hărţi vectoriale cu vizualizare 3D şi navigaţie ghidată, integrare cu Google+ Places, sugestii la căutare şi istoric la căutări online. Nu are toate facilităţile aplicaţiei Google Maps de pe Android, dar cu siguranţă se va îmbunătăţi pe parcurs, fiind deocamdată la prima versiune.

Interfaţa noii aplicaţii Google Maps pentru iOS este complet nouă şi necesită puţin timp de adaptare la noile gesturi. Google a optat pentru o interfaţă non-standard, cu puţine butoane şi controale native.

Google a publicat şi un kit SDK pentru dezvoltatorii de aplicaţii iOS, ce pot integra facilităţile Google Maps în propriile creaţii pentru iPod Touch, iPhone, şi iPad.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu