joi, 1 martie 2012

Microsoft a lansat Windows 8 Consumer Preview

Microsoft anunţă disponibilitatea Windows 8 Consumer Preview - următorul pas important în dezvoltarea sistemului de operare Windows. Acest nou preview (produs beta) este disponibil pentru download începând de astăzi şi poate fi testat pe orice PC.

Windows 8 Consumer Preview oferă o experienţă robustă de testare a celui mai popular sistem de operare din lume şi este acum, disponibil tuturor, după ce versiunea anterioară, Windows 8 Developer Preview, a fost adresată în principal dezvoltatorilor. Versiunea Developer Preview a fost descărcată de peste 3 milioane de dezvoltatori din întreaga lume.

Steven Sinofsky, Preşedinte, Divizia Windows şi Windows Live, Microsoft Corp.: „Prin Windows 8 am redefinit modalităţile în care oamenii interacţionează cu PC-urile, cu scopul de a transforma această experienţă într-o extensie naturală a device-ului, fie că utilizatorul foloseşte o tabletă, laptop sau all-in-one. Windows 8 Consumer Preview vine cu o abordare fără compromisuri a modului în care utilizatorii folosesc PC-ul.ˮ

La evenimentul Windows 8 Consumer Preview desfăşurat în Barcelona, Microsoft a dezvăluit o serie de update-uri în Windows 8 Consumer Preview cum ar fi:

- O varietate de îmbunătăţiri şi modificări la nivel de produs. De la versiunea Developer Preview prezentată în septembrie 2011, menită a dezvălui platforma de programare, Windows 8 a făcut progrese din toate punctele de vedere. De la introducerea experienţei de utilizator pentru touch, tastatură şi mouse, la îmbunătăţirea platformei de dezvoltare, Consumer Preview vine cu performanţe crescute, calitate şi stabilitate. Datorită noilor funcţionalităţi, acum putem vorbi de o vedere de ansamblu a capabilităţilor Windows 8.

- Windows Store prezintă noi aplicaţii. Windows 8 Consumer Preview marchează versiunea beta a Windows Store, populat cu o varietate de aplicaţii Metro, atât ale Microsoft, cât şi ale dezvoltatorilor independenţi. În versiunea Consumer Preview, aceste aplicaţii pot fi descărcate gratuit. Windows Store oferă recomandări personalizate, iar Windows 8 oferă utilizatorilor posibilitatea de a folosi aplicaţii şi setări pe multiple PC-uri. Utilizatorii pot acum descoperi şi încerca aplicaţii mult mai simplu, în timp ce dezvoltatorii au oportunitatea de a dezvolta aplicaţii pe oricare din aceste platforme.

- Conectare la cloud prin intermediul PC-urilor Windows şi device-urilor Windows Phone 7. Windows 8 Consumer Preview oferă integrare cu content-ul important utilizatorului, de pe diverse servicii Web utilizate de acesta. Autentificarea opţională cu un cont Microsoft oferă acces la diverse funcţionalităţi, inclusiv posibilitatea de a importa toate setările, de a folosi un spaţiu de stocare în cloud, comunicare pe e-mail, calendar şi contacte, precum şi conectarea la o gamă largă de servicii. Legătura cu cloud-ul funcţionează pe toate PC-urile ce rulează Windows, precum şi telefoanele Windows Phone 7.

- Internet Explorer 10 Platform Preview 5. Cea mai bună experienţă de navigare pe Windows este prin intermediul Internet Explorer 10. Browser-ul a fost reimaginat pentru a crea o nouă experienţă de utilizator, destinată device-urilor Windows 8. Beneficiază de o interfaţă de utilizator edge-to-edge, care pune în valoare paginile Web. Rapid şi stabil, Internet Explorer aduce în prim plan performanţele Web prin accelerarea hardware.

- Preview al noilor capabilităţi hardware. La evenimentul din Barcelona, Microsoft a prezentat de asemenea, şi o serie de device-uri x86 şi ARM, rulând Windows 8.


Windows 8 Consumer Preview funcţionează foarte bine pe acelaşi hardware care susţine Windows 7:

  • Procesor: 1 GHz sau mai rapid
  • RAM: 1 GB (pentru 32 de biți) sau 2 GB (pentru 64 de biți)
  • Spațiu pe hard disk: 16 GB (pentru 32 de biți) sau 20 GB (pentru 64 de biți)
  • Placă video: Dispozitiv grafic Microsoft DirectX 9 sau superior

Cerinţe suplimentare pentru a utiliza anumite caracteristici:
Pentru a utiliza caracteristicile tactile aveţi nevoie de o tabletă sau de un monitor care acceptă atingeri multiple. Pentru a accesa Windows Store (Magazin) şi a descărca şi a executa aplicaţii, aveţi nevoie de o conexiune activă la Internet şi de o rezoluţie a ecranului de cel puţin 1024 x 768. Pentru a alinia aplicaţiile, aveţi nevoie de o rezoluţie a ecranului de cel puţin 1366 x 768.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu