marți, 13 martie 2012

Sony Xperia Sola, un smartphone Android cu "floating touch" şi procesor dual core

Sony a anunţat astăzi Xperia Sola, cel mai nou smartphone din portofoliul său Xperia cu Android. Terminalul se remarcă printr-un ecran touch inovativ ce permite utilizatorului să navigheze pe web prin trecerea degetului pe deasupra ecranului, astfel încât să acţioneze ca un cursor, fără să-l atingă.

Sony Xperia Sola, pe lângă ecranul de 3,7 inch FWVGA (480x854px) cu tehnologia BRAVIA şi sticla rezistentă la zgârieturi, beneficiază de un chipset NovaThor U8500 cu procesor dual-core la 1 Ghz, o cameră de 5 MP capabilă de înregistrare HD 720p şi difuzoare stereo cu sistem xLOUD. Memorie internă pentru stocare este de 8 GB (5 accesibili utilizatorului) dar poate fi extinsă printr-un card micro-sd de până la 32 GB.

Bateria lui Sony Xperia Sola este de 1320 mAh şi promite 6 ore convorbiri GSM, 40 ore pentru ascultat muzică, 6 ore de video şi până la 475 ore în stand-by.

Xperia Sola are şi conectivitate NFC (Near Field Communication) şi vine în cutie şi cu două Smart Tags. Acestea pot fi personalizate cu până la 10 comenzi, ce vor fi executate la apropierea de telefon.

Noul smartphone Sony Xperia Sola va fi lansat global în trimestrul doi şi va rula Android 2.3 Gingerbread. Este însă planificat pentru upgrade la Android 4.0 Ice Cream Sandwish. Preţurile nu au fost încă anunţate.

Video: Sony Xperia Sola

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu