vineri, 1 noiembrie 2013

Google a lansat Android 4.4 KitKat, ce promite să meargă şi pe telefoanele mai vechi

Android 4.4 KitKat a fost lansat oficial de Halloween şi, ca de obicei, ultima versiune de Android debutează alături de un nou Nexus, telefonul Nexus 5. Care sunt noutăţile?

Android 4.4 KitKat vrea să ajungă la următorii 1 miliard de utilizatori şi va scala automat pentru a se potrivi dispozitivelor cu memorie de cel puţin 512 MB RAM.

Designul sistemului de operare a rămas în mare neschimbat, cu puţin detalii care se remarcă dar care-l fac să arate şi mai bine. Android 4.4 aduce o nouă aplicaţie pentru apeluri telefonice, noua aplicaţie Hangout poate trimite şi SMS-uri cât şi MMS-uri. Lock-screen-ul are un shortcut pentru cameră precum şi există de asemenea şi o opţiune pentru a rearanja ecranele home.

După cum era de aşteptat, noua versiune de Android aduce şi noi facilităţi platformei de căutare Google Search, iar Google Now promite o îmbunătăţire cu  25% a acurateţei recunoaşterii vocale.

Mai important, Google vrea ca noua versiune de Android să fie accesibil cât mai multor utilizatori, inclusiv cei cu telefoane mai ieftine şi configuraţii mai slabe. În trecut, din cauza cerinţelor tot mai mari de memorie, anumite smartphone-uri nu primeau noile update-uri, dar acum KitKat vrea să schimbe acest lucru. Google a reuşit cu Android 4.4 KitKat să scoată serviciile din fundal care nu erau strict necesare şi să reducă per total necesarul de memorie RAM, astfel că sistemul poate rula acum „confortabil” şi pe telefoane cu doar 512 MB de memorie.

Asta nu înseamnă că telefoanele mai vechi (precum Nexus S sau Galaxy Nexus) vor primi update-ul oficial la Android 4.4 KitKat dar este o veste bună pentru utilizatori, care cu siguranţă vor găsi un ROM custom care să ruleze noul Android 4.4 KitKat suficient de fluid pe aceste terminale.

HTC a anunţat că One va primi Android 4.4 KitKat în circa 90 de zile, în timp ce versiunile Google Play Edition ale HTC One şi Galaxy S4 vor primi în circa 15 zile noul sistem de operare al Google.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu