miercuri, 7 decembrie 2011

Prima tabletă din lume cu Android 4.0 costă mai puţin de 100 dolari

MIPS Technologies şi Ainovo, două nume mai necunoscute românilor, au anunţat lansarea primei tablete cu Android 4.0 din lume. Dar asta nu e tot, pentru că tableta Ainovo Novo 7 este în acelaşi timp şi una din cele mai ieftine din lume, la cei 99 dolari, atât cât se anunţă că va costa.

Ce primeşti pentru cei 99 de dolari: cel mai nou sistem de operare Android 4.0 ICS (Ice Cream Sandwich), un ecran capacitiv multi-touch de 7 inch, procesor MIPS de 1 GHz cu GPU Vivante GC860, memorie RAM de 512MB şi memorie internă de 4GB, care poate fi extinsă cu un card microSD, conectivitate Wi-Fi şi o baterie ce promite 6 ore de jocuri, 25 de ore de ascultat muzică, 7 ore de browsing sau 300 de ore în stand-by.

Novo 7 va fi un concurent serios pentru Kindle, tableta Amazon de 7 inch, mai ales că este mai bine dotată. În afara celor enumerate mai sus, Novo 7 are cameră frontală și una posterioară (2 MP), port USB, suport pentru jocuri 3D şi redare 720p şi chiar 1080p, precum şi ieşire video HDMI.

La banii ăştia nu e chiar rău. Iar în prezent, preţul dictează pe piaţa tabletelor.

Tableta Ainol Novo 7 cu Android 4.0 este disponibilă spre comandă din China (pentru România există o taxă de transport destul de mare - 60 dolari), prin intermediul site-ului Ainol Electronics, însă este posibil ca să ajungă şi pe alte pieţe cu altă denumire. De asemenea, compania anunţă versiuni de 8" şi 9" ale tabletei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu