marți, 29 octombrie 2013

LG prezintă primul ecran flexibil OLED pentru smartphone-uri din lume

LG Display, lider mondial al inovației în tehnologia ecranelor, a anunțat începerea producției în masă a primului ecran flexibil OLED din lume pentru smartphone. Acest ecran reprezintă pentru companie încă o piatră de hotar, urmând îndeaproape lansarea comercială a primului televizor OLED de 55 de inch.

Display-ul flexibil OLED este construit cu substraturi din plastic in loc de cele din sticlă. Prin folosirea tehnologiei de încapsulare a filmului și atașarea protecției filmului pe spatele displayului, LG Display a transformat un simplu ecran într-unul flexibil și incasabil.

Noul display este concav vertical, de sus în jos, cu o rază de 700 mm, deschizând astfel o lume a inovațiilor în design pentru piața smartphone-urilor. Fiind îngust,  doar 0.44 mm, display-ul flexibil OLED este cel mai subțire display de telefon mobil din lume.

Mai mult, este chiar și cel mai ușor din lume, cântărind aproximativ 7.2g chiar și cu display-ul de 6 inci, cel mai mare display din categoria smartphone-urilor existente.

 LG Display vrea să dezvolte tehnologia display-urilor flexibile și să aducă inovație în viețile de zi cu zi ale utilizatorilor, prin introducerea unor display-uri de diverse mărimi, ce pot fi împăturite sau rulate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu