vineri, 15 martie 2013

Oficial: Samsung Galaxy S4 vine pe piaţă în 2013 cu ecran Full HD şi CPU 8-core

Samsung a lansat oficial, la New York, noul Galaxy S4. Smartphone-ul de top al companiei are un ecran Super AMOLED de 4,99 inch cu rezoluţia 1920x1080px, deci o densitate de pixeli de 441 ppi. Ecranul are o matrice PenTile, dar probabil asta deja nu mai contează având în vedere densitatea sa extraordinară.

Versiunea internaţională a lui Samsung Galaxy S4 are un chipset Exynos 5 Octa, ce include un 4 CPU Cortex-A15 la 1,6 Ghz şi 4 CPU Cortex-A7 la 1,2 Ghz – în total 8 nuclee, dar în orice moment funcţionează doar 4, în funcţie de nevoi. De grafică se ocupă un procesor PowerVR 544MP3. Pentru anumite pieţe, noul Galaxy S4 va avea un chipset Qualcomm Snapdragon 600, cu 4 nuclee Krait 300 şi GPU Andreno 320. Ambele versiuni vor fi oferite cu conectivitate LTE şi 2 GB de RAM.

Noul telefon inteligent Samsung Galaxy S4 are o cameră principală de 13 MP (faţă de 8 la Galaxy S3), în partea frontală având una de 2,1 MP pentru video chat, dar care include şi funcţie eye-traking şi hand-traking (urmărire a ochilor şi a mâinii).

Samsung Galaxy S4 este mai subţire decât Galaxy S3, având o grosime de 7,9 mm, chiar dacă ecranul a crescut în dimensiuni este puţin mai îngust decât predecesorul său datorită marginilor mai subţiri. Smartphone-ul are o greutate de 130 game, de asemenea mai uşor decât Galaxy S3, chiar dacă noul Galaxy S4 are o baterie mai mare, de 2.600 mAh.

Noul vârf de gamă al Samsung vine pe piaţă în 2013 cu trei versiuni de memorie internă pentru stocare (16, 32 şi 64 de GB), precum şi posibilitatea extinderii acesteia printr-un slot microSD.

La fel ca şi HTC One, noul Samsung Galaxy S4 are încorporat un emiţător IR (infraroşu) şi astfel telefonul poate fi folosit ca telecomandă pentru diverse dispozitive din casă.

Samsung Galaxy S4 rulează Android 4.2.2 Jelly Bean şi are şi câteva funcţii noii, precum Sound and Shot, ce capturează clipuri de 9 secunde cu sunet (similar cu HTC Zoe), din care se pot alege fotografii, Drama Shoft, ce capturează  mai multe fotografii în rafală şi le combină într-o singură imagine.

Samsung a include în noul Galaxy S4 şi S Translator, ce lucrează cu email-ul şi ChatON. Acesta poate traduce toate limbile importante, urmând ca lista să fie extinsă ulterior.

Smart Pause pune pauză la un video în timp ce este vizionat dacă detectează că ochii tăi au părăsit ecranul, iar Smart Scroll poate derula o pagină web dacă înclini telefonul în timp ce te uiţi la el. Mai există şi alte aplicaţii precum S Health, ce lucrează cu accesoriile de monitorizare S Band şi Heart Rate.

Samsung Galaxy S4 ajunge pe piaţă în luna aprilie 2012, în două culori: White Frost şi Black Mist. Preţurile nu au fost anunţate deocamdată. Modelul va fi disponibil la 327 de operatori de telefonie mobilă din 155 ţări.

VIDEO: Samsung Galaxy S4

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu