luni, 26 mai 2014

Surface Pro 3, tableta care anunţă sfârşitul erei laptopurilor

După mai mulţi ani în care nu prea a reuşit să facă nimic de succes pe piaţa hardware, Microsoft este acum privită cu alţi ochi de investitori şi critici.

Cu noua versiune a tabletei Surface, dezvăluită săptămâna trecută, Microsoft are şansa de a recâştiga şi clienţii sceptici.

Tableta Surface Pro 3 are acum un ecran mai mare, 12 inch (rezoluţie 2.160 x 1.440 px), fiind practc un PC cu Windows, ce poate rula atât aplicaţii Metro cât şi programe de desktop, totul într-o carcasă subţire, ce adăposteşte un hardware foarte capabil.

Surface Pro 3 este un upgrade incremental faţă de versiunea anterioară, ce a fost pusă în vânzare prima oară în 2012, dar îmbunătăţirile hardware şi noua versiune a sistemului de operare Windows fac din noua tabletă o mai bună opţiune pentru clienţi.

De asemenea, Microsoft face din Surface Pro şi o tabletă ceva mai ieftină. O nouă versiune de bază se va vinde cu 799 dolari, cu 100 dolari mai puţin decât cea mai ieftină versiune de anul trecut, Surface Pro 2.

Surface Pro cu procesor Intel Core i3 porneşte de la $799.
Surface Pro cu procesor Intel Core i5 porneşte de la $999.
Surface Pro cu procesor Intel Core i7 porneşte de la $1,549.

Microsoft a creat noua linie de tablete Surface Pro 3 împreună cu Intel, care a proiectat partea hardware.

Versinea high-end are procesor quad-core Intel Core i7-4650U la 1,7 Ghz (ajunge la 3,3 Ghz în modelul Turbo) şi grafică integrată HD 5000. Cum a reuşit compania să bage un asemenea procesor într-o tabletă de doar 9 mm grosime? Prin „reinventarea” ventilatorului. Microsoft a spus că a reuşit să facă răcirea cu 30% mai eficientă comparativ cu ventilatorul convenţional.

Surface Pro 3 vine cu memorie RAM ce variază între 4 şi 8 GB, precum şi cu memorie internă între 64 şi 512 MB, în funcţie de versiune. De asemenea, clienţii au la dispoziţie şi un kickstand integrat, cu poziţii multiple. Tableta promite până la 9 ore de browsing pe internet.

Microsoft a îmbunătăţit şi tastatura Surface Pro Type Cover. Noul Surface Pen cu sensibilitate la apăsare permite o experienţă mai naturală în scris, în timp ce porturile USB 3.0, card-reader-ul microSD şi Mini DisplayPort permit transferul mai rapid şi conectivitate uşoară cu o gamă largă de periferice. Cu accesoriile adiţionale, inclusiv noul Docking Station pentru Surface Pro 3 şi un adaptor pentru port de reţea, Surface Pro 3 are toate facilităţi şi capacităţile unui laptop.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu