miercuri, 5 februarie 2014

Samsung Galaxy S5, zvonurile sună promiţător

Zvonurile despre specificaţiile noului smartphone Samsung Galaxy S5 încep timid să-şi facă apariţia, având în vedere că vârful gamei producătorului este aşteptat să-şi facă debutul curând la Mobile World Congress (MWC).

În primul rând, mărimea ecranului va creşte din nou, până la 5,24 inch, şi nici rezoluţia nu va stagna: ne aşteptăm la un nou ecran Super AMOLED cu rezoluţia de 2560x1600 px, de unde rezultă o densitate de pixeli de 560 ppi.

Chipsetul va continua abordarea curentă Samsung, aceea de a avea mai multe versiuni: una cu Snapdragon 805 şi una cu Exynos (6). Ambele vor avea 3 GB de memorie RAM.

Camara principală a lui Galaxy S5 se zvoneşte a fi de 16 mega pixeli, iar cea secundară, amplasată în faţă, ar avea 3,2 MP. Deocamdată nu ştim nimic despre captura video, dar nu ar fi surprinzător să putem beneficia de captură UHD.

Capacitatea memoriei interne pentru stocare va fi de 32 sau 64 MB, ceai de 16 MB lipsind cu desăvârşire.

Foarte important, bateria lui Samsung Galaxy S5 va fi de 3.200 mAh, ceea ce sună foarte bine şi chiar plauzibil având în vedere că LG G2 (telefon cu 5,2 inch ecran) are 3.000 mAh.

În ceea ce priveşte sistemul de operare, Samsung Galaxy S5 va avea cu siguranţă Android 4.4 cu interfaţa tipică producătorului şi diverse noi facilităţi software, menite să atragă clienţii şi să le facă viaţa mai uşoară.

Samsung Galaxy S5 este aşteptat să-şi facă debutul la Barcelona, la MWC (24-27 februarie 2014).

Un comentariu:

  1. Ce sa alegi Samsung galaxy S5? Un super telefon - "nava amiral" a celor de la Samsung sau un Allview Viper S - amblele proaspat lansate saptaman trecuta.
    Sincer eu aleg Viperul S - de doua ori mai ieftin si cu dual SIM. Am avut un S4 si sincer nu isi face banii, de foarte putine ori l-am folosit la specificatiile lui maxime, deci pt mine nu se motiveaza sa imi iau un S5!
    Pe scurt 800 euro vs 300 euro? Voi ce ati alege sincer?

    RăspundețiȘtergere