miercuri, 11 septembrie 2013

Apple a prezentat următorul iPhone premium - iPhone 5S

iPhone 5S vine cu o serie de îmbunătăţiri în premieră introduse pe un smartphone. iPhone 5S seamănă foarte mult cu iPhone 5 şi vine în trei culori: argintiu, auriu şi “gri spaţial”. Noul iPhone 5S are un procesorul A7 pe 64 de biti, extrem de rapid. Printre alte inovaţii sunt camera îmbunătăţită şi senzorul de amprente.

iPhone 5S este primul smartphone care integrează arhitectura pe 64 de biţi. A7 este primul procesor de mobile pe 64 biti şi se mândreşte cu faptul că este de până la 40 de ori mai rapid decât cel de pe iPhone 5 şi aduce o performanţă grafică de 56 de ori mai bună.

Pe lângă acest procesor, iPhone 5S mai integrează şi un coprocesor M7 care procesează constant datele de la senzori - accelerometru, giroscop şi busolă. Acest coprocesor este foarte util pentru aplicaţii de fitness şi wellnes.

Camera foto a noului iPhone 5S a fost îmbunătăţită, are tot 8 megapixeli, dar senzorul său este cu 15% mai mare decât precedentul şi diafragma este de F/2,2 . Acum este disponibil un bliţ dual LED, în care unul dintre LED-uri emite culori calde şi celălalt culori reci. Acestea îşi ajustează automat intensitatea în funcţie de condiţiile de fotografiere pentru a crea capturi care sunt tot mai apropiate de realitate.

Senzorul de amprentă este o nouă inovaţie adusă de Apple pe iPhone 5S. Prin aceasta implementare utilizatorii Apple nu mai sunt nevoiţi să folosească parole când utilizează telefonul. Printr-o simplă atingere, senzorul de amprentă te autentifica automat, astfel îşi poţi debloca foarte uşor telefonul printr-o simplă atingere, poţi face cumpărături online şi autorizezi plata tot printr-o simplă atingere.

Partea buna este ca poţi să stochezi în memoria telefonului mai multe amprente, astfel că pot folosi telefonul şi membrii familiei. Cei de la Apple au subliniat faptul că amprentele sunt criptate şi stocate local pe cipul A7 al telefonului, astfel că acestea nu ajung pe cloud şi nici nu comunică direct cu aplicaţiile.

La capitolul autonomie, iPhone 5S stă ceva mai bine decât iPhone 5, având o baterie ce îi asigură o durată de viaţă de 250 de ore în standby, până la 10 ore de navigare web prin 4G şi până la 10 ore de conversaţii prin 3G.

Noul Apple iPhone 5S costă 199 dolari pentru modelul de 16 GB, 299 dolari pentru varianta de 32GB şi 399 de dolari pentru varianta de 64GB, preţuri valabile în SUA cu un abonament pe 2 ani.

Iphone 5S va fi disponibil pe piaţă de pe 20 septembrie 2013.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu