joi, 3 aprilie 2014

Microsoft a lansat oficial Windows Phone 8.1

În cadrul unei conferinţe de presă, Microsoft a dezvăluit cea mai nouă versiune a sistemului de operare Windows pentru dispozitive mobile, numit Windows Phone 8.1. Noua versiune aduce multe îmbunătăţiri dar şi facilităţi în plus, ce vor face viaţa mai uşoară utilizatorilor.

Windows Phone 8.1 aduce în primul rând un asistent personal, numit Cortana. Cu Android având Google Now iar Apple oferind asistenţă prin Siri, era timpul ca şi Microsoft să intre în această horă pe Windows Phone.

Cortana, powered by Bing, joacă un rol important în WP 8.1, lăsând utilizatorul să stabilească alarme, eveniment pentru calendar, să apeleze persoane din agenda telefonului, dar oferă şi informaţii despre locurile unde te afli sau plănuieşti să le vizitezi. Cortana se pricepe şi la sport, meteo şi la orice altceva te aştepţi de la un asistent personal.

Cortana poate oferi şi notificări bazându-se pe informaţiile tale personale, similar lui Google Now. La lansare, Bing şi Foursqare vor alimenta Cortana cu informaţii pentru locuri şi evenimente, dar mai multe servicii online vor fi disponibile curând.

Asistentul personal Cortana de pe WP 8.1 va fi  disponibil iniţial în SUA, apoi în Anglia şi China. Alte ţări vor fi în valul trei.

Windows Phone 8.1 aduce, în sfârşit, un centru pentru notificări, numit Action Center. În partea superioară se află butoane cu acces rapid ce pot fi customizate, inclusiv pentru iluminarea ecranului, setări de locaţie, rotaţie, Wi-Fi, Bluetooth, etc. Dedesubt se află zona de notificări pentru aplicaţii şi sistem.

Printre alte noutăţi aduse de WP 8.1 este şi Internet Explorer 11, ce oferă un manager pentru parole, sincronizare pe mai multe dispozitive, mod incognito de browsing, etc.

Battery Power Sense este o aplicaţie nouă ce oferă informaţii despre ce software utilizează cel mai mult resursele telefonului. Opţiunea Battery Saver oferă posibilitatea de a restricţiona anumite aplicaţii pentru a nu consuma bateria.

Data şi Wi-Fi Sense aduce un control mai mare în felul cum este accesată reţeaua, se poate shara conexiunea la internet.

Windows Phone 8.1 introduce tastele clasice - Search, Start şi Back - pe ecran, deci în curând vom vedea telefoane fără butoane fizice sub ecran, la fel ca la Android.

Microsoft a introdus de asemenea funcţia Quiet hours în noua versiunea WP 8.1, prin care se stabileşte intervalul orar în care utilizatorul nu vrea să fie deranjat de apeluri, notificări.

O altă opţiune este tastatura Wordflow, o metodă de introduce a textului similară Swype, însă este atât de rapidă încât a stabilit un record mondial la viteză, detronând telefonul Galaxy S4.

Windows Phone 8.1 va fi disponibil pentru update în câteva luni (Microsoft nu a fost mai exact), în timp ce noile telefoane cu acest sistem de operare sunt aşteptate la sfârşitul lui aprilie, începutul lui mai.

Important: Toate telefoane Nokia Lumia cu Windows Phone 8 vor primi noua versiune a sistemului de operare Windows Phone 8.1, a anunţat Nokia!

VIDEO: Microsoft a lansat Windows Phone 8.1

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu