miercuri, 26 martie 2014

HTC One (M8) vine pe piaţă în 2014 cu cameră duală, ecran de 5 inch

HTC One (M8) a fost dezvăluit oficial, cu o carcasă 90% din metal, faţă de 70% la predecesorul său, oferindu-i un aspect mai bun. Noul HTC One are un ecran ceva mai mare, de 5 inch, faţă de 4,7 inch la modelul precedent, cu aceeaşi rezoluţie de 1080p. Marginile laterale au fost micşorate iar butoanele capacitive au fost înlocuite de butoane pe ecran, ca la majoritatea smartphone-urilor moderne.

Difuzoarele stereo frontale BoomSound sunt de asemenea prezente şi pe noul One (M8), dar HTC spune că acum sunt cu 25% mai puternice.

În ceea ce priveşte puterea de procesare, noul HTC One M8 are un chipset Snapdragon 801 cu procesor quad-core la 2,3 Ghz pentru Europa, SUA şi Africa, şi o versiune tactată la 2,5 GHz pentru Asia; de grafică se ocupă procesorul Adreno 330; memoria RAM este de 2 GB. Pentru stocare, noul HTC One M8 are 16 sau 32 GB la bord, dar acum este disponibil şi un slot microSD, ce poate extinde capacitatea totală cu până la 128 GB.

Sistemul de operare al noului HTC One M8 este Android 4.4 KitKat, cu interfaţa Sense 6.0. Una dintre facilităţile introduse în pachetul software este funcţia Motion Launch, ce te lasă să porneşti rapid camera sau să deblochezi telefonul în timp ce ecranul este închis. De asemenea, telefonul poate fi pornit printr-o dublă atingere a ecranului sau un swype de jos în sus.

Funcţia Power Saving Mode promite să ofere până la 30 de ore de funcţionare cu doar 10% din bateria lui One M8, cu capacitate de 2.600 mAh.

În ceea ce priveşte camera, HTC One M8 are două, una deasupra celeilalte, fiecare cu 4 MP, senzor de 1,3 inch şi apertură f/2.0. HTC numeşte asta Duo Camera şi încearcă să imite abilităţile ochilor umani - două lentile independente pot să calculeze distanţa relativă până la subiect într-o imagine. Configuraţie permite obţinerea unor efecte interesante, precum focus selectiv, refocus.

Camera frontală are 5 MP, un mare upgrade faţă de cea de anul trecut, cu 2,1 MP.

Din păcate stabilizarea optică a originalului One nu se mai regăseşte pe noul model, bazându-se doar pe stabilizare digitală. Similar companiei Apple, HTC a îmbunătăţit flash-ul folosind două led-uri de nuanţe diferite, unul cu lumină caldă şi unul cu lumină rece, pentru a produce imagini mai apropiate de realitate în condiţii de iluminare scăzută. De asemenea, focusul a fost îmbunătăţit, noul HTC One M8 având nevoie de doar 0,3 secunde.

Noul HTC One (M8) va fi disponibil curând în Europa, inclusiv în versiunea Google Play Edition, unde costă 700 dolari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu