miercuri, 24 iulie 2013

Motorola a lansat noua serie de telefoane DROID: Ultra, Maxx şi Mini

Motorola a anunţat noua serie de smartphone-uri DROID: noile DROID Ultra, DROID Maxx şi DROID Mini vin cu o nouă platformă hardware şi noi facilităţi menite să atragă din nou clienţii către marca americană de telefoane mobile.

Aşa cum era tradiţia, noile Motorola DROID Ultra, DROID Maxx şi DROID Mini au o carcasă îmbunătăţit din Kevlar, ce le face mai puternice dar şi mai subţiri decât generaţia anterioară de telefoane DROID. De asemenea, noile terminale au fost tratate cu o substanţă ce ţine apa la distanţă, ceea ce le va face să stea mai uscate în cazul unui contact cu apa.

Motorola a construit un complet nou chipset, numit Motorola X8 Mobile Computing System. Acesta include un procesor dual-core la 1,7 Ghz, patru nuclee pentru grafică şi, foarte interesant, încă un nucleu pentru „contextual computing” şi încă unul pentru „processing natural language”. Compania nu a divulgat alte detalii legate de CPU şi GPU dar a specificat că procesorul principal este cu 24% mai puternic decât la generaţia anterioară DROID şi grafica este de două ori mai rapidă.

Noile Motorola DROID Ultra şi DROID MAXX au un ecran de 5 inch OLED cu rezoluţia 720p, 2 GB de RAM, cameră foto principală de 10 MP cu lentile f/2.4 şi flash LED. Ambele au 32 de GB de memorie internă pentru stocare, conectivitate 4G LTE şi NFC.

Motorola DROID Ultra are o baterie de 2130 mAh, în timp ce versiunea MAXX are o baterie de 3500 mAh, mai mare decât cea a generaţiei anterioare ce deţinea recordul cu 3.300 mAh. Motorola spune că noul DROID Maxx are o durată de viată de aproape 48 de ore în cazul unei „utilizări normale”.

Bateria mai mare face ca telefonul Motorola DROID MAXX să aibă 8,5 mm faţă de 7,18 mm cât are modelul Ultra, dar chiar şi aşa este mai subţire decât DROID RAZR MAXX, ce avea 9,3 mm grosime. Noul Motorola DROID Ultra este „cel mai subţire smartphone 4G LTE din lume”.

Motorola DROID Mini are acelaşi hardware ca şi fraţii mai mari dar într-o carcasă mai mică, singura diferenţă fiind ecranul, de 4,3 inch Super AMOLED cu rezoluţie 720p.

Toate cele trei noi telefoane Motorola DROID au Android 4.2.2, într-o versiune stock şi câteva widget-uri personale, dar cu facilităţi noi şi interesante. „Touchless control” pare a fi o combinaţie între Google Now şi asistentul Siri de la Apple. Dacă spui „Ok, Google Now” telefonul se trezeşte şi va aştepta comanda da. Deci noile Motorola DROID te ascultă în permanenţă, la propriu.

Facilitatea „Active display” afişează pe ecranul OLED anumite informaţii (timpul, notificări) când telefonul este în stand-by.

Motorola DROID Ultra costă de la 199 dolari cu contract în SUA în timp ce DROID Maxx costă 299 dolari, tot cu contract. Motorola DROID Mini va costa de la 99 dolari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu