joi, 25 iulie 2013

Android 4.3 dezvăluit, disponibil imediat pentru terminalele Nexus

Google a prezentat oficial noua versiune de Android, Jelly Bean 4.3. Ce aduce nou? Ei bine, Android 4.3 este un upgrade minor aşa că vine cu îmbunătăţiri minore şi cu mici rafinamente în experienţa utilizatorului, fără să schimbe prea mult regulile jocului.

Suportul multi-user introdus în Android 4.2 a fost îmbunătăţit în 4.3 cu noi profile restrictive, ce pot limita ce conţinut şi aplicaţii pot fi utilizate – se poate stabili şi ce nivel dintr-un joc se poate juca.

Aplicaţii stock au fost upgradate – Hangouts înlocuieşte oficial Talk iar Keep este disponibil direct după instalare. Aplicaţiile Drive, Chrome şi Maps au fost de asemenea uşor îmbunătăţite.

Felul cum Android manevrează notificările a fost modificat de asemenea şi acum se poate vedea istoricul notificărilor. De asemenea, aplicaţii terţe au acces la notificări, ceea ce va ajuta ceasurile inteligente şi aplicaţiile ce se sincronizează pe mai multe dispozitive.

Android 4.3 vine cu sunet surround virtual, dial pad-ul are autocompletare, tastatura oferă o introducere mai uşoară a textului prin îmbunătăţirea algoritmului de recunoaştere a cuvintelor.

O modificare importantă privind locaţia: Android 4.3 are activat Wi-Fi-ul în permanenţă pentru a detecta locaţia terminalului şi astfel, spune Google, se face economie de baterie pentru că nu se mai apelează atât de des la GPS.

Android 4.3 vine cu suport pentru bluetooth 4.0 (ce consumă mai puţină energie).

Pentru grafică, Android 4.3 suportă acum cele mai noi standarde din industrie pentru o grafică de înaltă performanţă. Wireless Display pentru Nexus 7 (ediţia 2013) şi Nexus 10 proiectează conţinutul de pe tabletă pe TV.

În Settings, Android 4.3 are un tab pentru aplicaţiile dezactivate ce uşurează gestionarea acestora.

Noua versiune Android 4.3 este disponibilă prima oară pe dispozitivele Nexus: Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 7 şi Nexus 10 iar update-ul a început deja de ieri, de la anunţarea noului sistem de operare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu