marți, 18 septembrie 2012

Motorola RAZR i, primul smartphone cu procesor Intel la 2 Ghz


În cadrul unui eveniment dedicat presei astăzi la Londra, Motorola şi Intel au dezvăluit oficial telefonul RAZR i, cu procesor Intel Atom la 2 Ghz, chipset Medfield şi sistem de operare Android 4.0 ICS. Vezi cât costă şi când se lansează în Europa.

Procesorul ce motorizează noul smartphone Motorola RAZR i este un Intel Atom single core, la 2 Ghz - cea mai înaltă frecvenţă atinsă până acum de un procesor pentru dispozitive mobile. Acesta suportă tehnologia hyper-threading, aşa că arthitectura single-core nu va fi o problemă.

Ecranul lui Motorola RAZR i are un Super AMOLED de 4,3 inch, cu rezoluţia qHD şi protecţia oferită de sticla Gorilla Glass. Conform producătorului, RAZR i are un ecran cu 40% mai mare decât iPhone 4S şi cu 15% mai mare ca iPhone 5.

Procesorul Intel Atom la 2 Ghz este atât de rapid încât Motorola RAZR i porneşte camera de 8 MP în mai puţin de o secundă şi poate captura până la 10 fotografii pe secundă. Camera principală are şi capabilităţi HDR. În faţă se găseşte o cameră modestă de 0,3 MP.

Măsurând 122,5 mm x 60,9 mm x 8,3 mm, RAZR i are o baterie de 2.000 mAh ce promite să ţină o zi întreagă de utilizare continuă.

Sistemul de operare este Android 4.0 ICS, cu promisiunea din partea Motorola că va fi curând upgradabil la 4.1 JB.

Noul smartphone Motorola RAZR i va fi lansat în Europa la începutul lunii octombrie, iar preţurile de pornire vor fi de circa 420 euro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu