marți, 25 iunie 2013

Sony Xperia Z Ultra, phablet de 6.4 inch şi CPU Qualcomm Snapdragon 800

Sony a prezentat oficial Xperia Z Ultra. Cunoscut anterior sub numele de cod Togan, noul phablet are un ecran imens de 6,4 inch şi un chipset Snaptdragon 800 – cel mai rapid chip ARM disponibil pe un smartphone la această oră.

Sony Xperia Z Ultra are un ecran „Triluminous” cu rezoluţie 1080p (344 ppi), rezistent la zgârieturi. Dispozitivul foloseşte tehnologiile OptiContrast şi X-Reality, succesoarele tehnologiei Mobile BRAVIA. Astfel, conform producătorului, Xperia Z Ultra oferă o suprafaţă cu 60% mai mare comparativ cu alte smartphone-uri (de 5 inch). De asemenea, se poate folosi un creion obişnuit ca stylus sau un stylus capacitiv.

Noul phablet Sony Xperia Z Ultra beneficiază de cel mai rapid chipset ARM de pe piaţă: Snapdragon 800 are un CPU Kraith 400 quad-core la 2,2 GHz  şi un GPU Adreno 330. Memoria RAM este de 2 GB iar memoria internă este de 16 GB cu posibilitate de extindere printr-un slot microSD.

Camera principală are 8 MP şi senzor Exmor-RS ce poate înregistra video 1080p şi suportă şi modul HDR, atât în foto cât şi în video. De remarcat că Sony Xperia Z Ultra nu are flash. Cameră frontală are 2 MP şi filmează la 1080p cu 30 fps.

Noul phablet Sony Xperia Z Ultra are o grosime de doar 6,5 mm şi este certificat IP58 cu rezistenţă la praf şi apă, la fel ca Xperia ZR. Faţă de certificarea IP57 a lui Xperia Z, noul Xperia Z Ultra poate fi scufundat mai adânc de un metru şi poate sta mai mult sub apă.

Versiunea Ultra a lui Xperia Z integrează conectivitate 4G LTE, HD Voice ,NFC, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, USB-on-the-go, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;. Bateria are capacitatea de 3.050 mAh iar greutatea totală este de 212 grame.

Sistemul de operare al noului Sony Xperia Z Ultra este Android 4.2.2 Jelly Bean.

Cei care s-au gândit că ar putea arăta ridicol vorbind la un asemenea telefon trebuie să ştie că Sony Xperia Z Ultra vine cu un kit bluetooth Sony SBH52 care permite efectuarea de apeluri în modul hands-free. Acesta dispune de un ecran OLED ce poate fi transformat la nevoie în player mp3 sau radio FM cu RDS. Conectarea cu telefonul se realizează și prin NFC.

Sony Xperia Z Ultra va fi disponibil în trimestrul trei al acestui an, în trei versiuni de culoare: negru, alb şi mov.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu