marți, 7 ianuarie 2014

Samsung NX30, mirrorless cu primul obiectiv "S" Premium

Samsung a lansat aparatul foto mirrorless NX30, ce oferă imagini de înaltă calitate și rapiditate în fotografiere. În același timp, Samsung a extins linia de obiective NX cu primul obiectiv premium din seria „S”.

Senzorul avansat APS-C CMOS de 20,3 MP garantează imagini de înaltă calitate și culori vii. Senzorul de mari dimensiuni este ideal pentru captarea unor imagini detaliate, cu prim plan clar și un plan secund plăcut defocalizat. Fiind dotat cu sistemul de focalizare automat Samsung NX AF System II, ce asigură un auto-focus precis și rapid, NX30 surprinde toate momentele, inclusiv scenele în mișcare rapidă. Acestea sunt perfect redate și datorită timpului de expunere de 1/8.000 sec și a funcției de fotografiere continuă de 9 cadre pe secundă.

Dispunând de un vizor electronic rabatabil unic (XGA, 2.359 milioane de puncte), cu NX30 este mai ușor să fotografiezi și să filmezi dintr-o nouă perspectivă. Cu posibilitatea de a mișca camera dintr-o parte în alta, până la 180 de grade, și în sus și în jos până la 270 de grade, ecranul touch Super AMOLED Swivel de 76,7 mm (3 inci) al NX30 oferă unghiuri flexibile, care sunt utile în special pentru autoportrete.

Ducând mai departe succesul tehnologiei Samsung SMART CAMERA, funcțiile NFC și Wi-Fi ale NX30 oferă conectivitate de ultimă generație, ceea ce face mai ușoară ca niciodată distribuirea imaginilor.

Funcția Photo Beam permite transferul unei imagini sau unui clip video către un smartphone sau o tabletă prin simpla atingere a celor două dispozitive, fără a fi necesară o altă configurare. MobileLink le permite utilizatorilor să selecteze mai multe imagini pentru a le trimite către patru dispozitive SMART distincte în același timp (fiecare dispozitiv va putea stoca fotografiile, evitând fotografierea repetitivă cu fiecare dispozitiv în parte). Funcția Auto-Share trimite automat fiecare fotografie nouă către smartphone sau tabletă, iar funcția Remote Viewfinder Pro permite controlul camerei NX30 de pe smartphone, pentru ca utilizatorul să facă zoom și să surprindă imagini de la distanță, având vizibilitate completă asupra scenei. Setările manuale pot fi accesate în continuare, inclusiv viteza de declanșare și diafragma, astfel încât fotografii pot avea controlul complet al aparatului foto.

Dropbox, cunoscutul serviciu bazat pe stocarea în cloud, este pre-instalat pe NX30 în anumite regiuni, acesta fiind primul dispozitiv din categorie care permite încărcarea fotografiilor direct în Dropbox. În plus, în anumite țări, utilizatorii NX30 pot încărca fotografiile direct pe Flickr, o altă premieră pentru un aparat foto. Folosind caracteristicile avansate de conectare ale NX30, imaginile pot fi încărcate automat online, salvând astfel spațiu de stocare pe card.

NX30 include performantul procesor de imagine DRIMeIV, care aduce o experiență de fotografiere de neegalat și capabilități de film Full HD 1080 / 60p. Sensibilitatea la lumină, care variază de la ISO 100 la ISO 25600, permite realizarea unor fotografii clare chiar și în condiții de lumină scăzută. Stabilizatorul de imagine OIS Duo garantează o mai bună înregistrare a filmelor, chiar și în mișcare. Tehnologia inovatoare furnizată de procesorul de imagine DRIMeIV permite, de asemenea, surprinderea scenelor și a subiecților în format 3D, prin intermediul obiectivului Samsung 45 mm F1.8 2D / 3D. Lansarea tehnologiei OLED Color la NX30 asigură un contrast puternic și culori naturale.

Funcțiile video avansate fac din NX30 soluția ideală pentru producătorii de filme în căutarea unui aparat foto de mici dimensiuni, dar de înaltă performanță. Pe lângă sistemul de înregistrare video Full HD și stereo, NX30 este dotat cu o intrare standard de 3,5 mm pentru microfon pentru o captură audio de înaltă calitate în timpul filmării. Indicatorul Audio Level Meter apare pe ecran astfel încât utilizatorul poate monitoriza continuu nivelul audio în timpul înregistrării. În plus, sensibilitatea microfonului poate fi ajustată manual pentru a asigura o calitate audio optimă. Mai mult, NX30 este ideal pentru videografii profesioniști, datorită capacității de a înregistra și reda conținutul necomprimat direct prin HDMI, cu ieșire Full HD 30p, ceea ce îl face ușor de conectat la un ecran mare, recorder extern sau alte dispozitive HDMI.

Noul obiectiv Samsung 16 - 50 mm F2-S 2.8 ED OIS le permite tuturor fotografilor să obțină imagini profesionale, datorită tehnologiei optice avansate. Unghiul de vizibilitate versatil permite fotografierea cadrelor largi, precum și a portretelor. Obiectivul 16 - 50 mm are o diafragmă luminoasă (F2.0 la 16 mm; F2.8 la 50 mm), fiind cel mai luminos obiectiv din clasa sa, îmbunătățind experiența și rezultatele fotografierii. Rezistent la stropire și praf, obiectivul permite fotografierea în cele mai grele condiții meteo.

Acest obiectiv are un motor de focalizare UPSM (Ultra-Precise Stepping Motor), îmbunătățit față de versiunile existente pe alte obiective, fiind de trei ori mai precis în focalizare. Împreună cu stabilizatorul optic de imagine și o combinație de trei lentile asferice (ASP), două lentile cu dispersie foarte joasă (ED) și două lentile cu refractivitate înaltă (XHR), obiectivul are capacitatea de a surprinde o imagine clară și cu cele mai fine detalii. Aceste elemente avansate lucrează în ansamblu pentru a îmbunătăți imaginea obținută de obiectiv. Lentilele ASP reduc și aproape elimină aberațiile sferice, în timp ce elementele ED reduc aberațiile cromatice, iar lentilele XHR scad greutatea obiectivului.

Noul obiectiv 16 - 50 mm F3.5 - 5.6 Power Zoom ED OIS a fost creat pentru călătorii și filmare. Este ușor, cântărind doar 111 g, cu un cadru compact de 31 mm și cu un design modern și simplu. Obiectivul este disponibil în alb și negru. Performanța optică este deosebită chiar și atunci când se fotografiază cu lungime focală grandangulară. Obiectivul 16 - 50 mm F3.5 - 5.6 Power Zoom ED OIS are o focalizare automată silențioasă și un zgomot redus la zoom, excelent pentru filmări clare, ce nu sunt afectate de zgomotul produs de mecanism.

O funcție esențială a noului obiectiv este controlul rapid, datorită zoom-ului electronic. Această caracteristică unică le permite fotografilor să facă zoom printr-un simplu click, în mod similar camerelor compacte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu